Antreprenoriatul este în sine o activitate cu un coeficient de risc inerent și foarte ridicat.
Presupunerea riscului se numără printre puținele elemente care diferențiază antreprenorii de manageri.
Un astfel de risc este legat de incertitudinea generală asupra succesului și profitabilității inițiativei antreprenoriale.

Provocarea antreprenorială constă în înfruntarea unei astfel de incertitudini cu curaj, metodă și gândire critică, pentru a atenua riscul și a atinge rezultatele scontate.
O planificare strategică a resurselor disponibile și a obiectivelor consecvente îl va ajuta pe antreprenor să depășească dificultățile zilnice și extraordinare.
Mentalitatea antreprenorială vede în provocări mari oportunități de afaceri care așteaptă să fie exploatate și valorificate.
În caz de eșec, antreprenorii găsesc rezultate ale învățării care îi vor ajuta să-și remodeleze calea de inovare și să își restabilească forța competitivă.
Așa cum a spus odată celebrul romancier irlandez Samuel Beckett:
Eșuați mai greu, Eșuați mai bine
În afaceri nu există nicio modalitate de a evita provocările: dificultățile, riscurile și evenimentele neașteptate fac parte din călătoria antreprenorială atât cât îi aparțin clienții și concurenții.
Antreprenorii de succes se deosebesc de ceilalți datorită modului în care sunt capabili să gestioneze stresul care vine cu managementul afacerii - deci să-l reformeze ca o forță principală pentru îmbunătățirea continuă.